(ВІДЕО) Війна перезавантажує: з Канарських островів до лав прикордонників

НАЗАД
28 сiчня 2024 13:35

Знайомтеся – прикордонник на псевдо Знахар, який до початку війни в Україні 19 років проживав на Канарських островах.

Знахар народився у Львівській області, але в далекому 2003 році він виїхав до Іспанії.

«Життя було налагоджене, була робота, яка приносила задоволення. Але після звістки з дому про те, що почалася війна, прийняв рішення повернутися до Батьківщини та приєднатися до українського війська», - каже Знахар.

Вже 7 березня 2022 року він прибув до військкомату.

Спочатку проходив службу у Львівському прикордонному загоні. Пройшов спеціальну підготовку по напрямку медицини, а саме – санітарний інструктор. Потім Знахара було переведено для посилення до Чернігівського прикордонного загону на комендатуру швидкого реагування. Саме цей бойовий підрозділ неодноразово виконував завдання по захисту нашої країни на сході.

Восени 2023 року комендатуру було направлено до Донецької області на Мар’їнський напрям.

«Заходили вже під обстрілами, все літало, по нашим хлопцям працювали дрони, міномети, артилерія ворога», - згадує Знахар.

До обов’язків Знахара, зокрема, входило й надання першої медичної допомоги побратимам, а також евакуація з «нуля» поранених та полеглих співслужбовців.

Одного разу в бліндаж, де ніс службу Знахар, прилетіла ворожа міна. В той день було поранено два прикордонника. Знахар отримав крізне поранення стегна. Було довге лікування та реабілітація в Кураховому, Покровську, Дніпрі та Львові. Зараз боєць знову планує виїзд до сходу країни. Каже, що в українців генетично закладено боронити свою землю, тому до нашої перемоги він і далі робитиме все можливе для досягнення цієї мети!

Разом із Знахарем до перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси